Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

четвер, 24 березня 2022 р.

Майстер-клас ліпки з солоного тіста "Український оберіг"💙💛

Наші предки вірили в силу магічних символів і оберегів. Тому майже всі речі, які оточували українців, були просякнуті символізмом. Символами-оберегами були декоративні зображення в оздобленні прикрас, одягу, кухонного начиння, зброї, а також обереговий сенс несла сама форма предмету та його метод виготовлення.
З глибини століть до нашого часу зберігся звичай прикрашати своє житло оберегами. Найпопулярніший зі всіх - родинний оберіг "Підкова". Він поєднує в собі дві могутні сили: здатність відганяти неприємності та притягувати благополуччя.


Сьогодні, 24 березня, працівниці молодшого абонементу центральної публічної бібліотеки-філії для дітей №12 організували майстер-клас ліпки з солоного тіста "Український оберіг".


Учасниками заходу стали дітки внутрішньо переміщених осіб, які вже стали читачами бібліотеки.


На зустрічі діти дізнались про особливості створення солоного тіста, виготовлення виробів та правила безпечного запікання готових фігурок, зліпили обереги-підкови та декорували їх на власний смак, а також подивились мультфільм.



"Підкова - це символ успіху та щастя. Оберіг-підкову краще не купувати, а зробити своїми руками для своєї домівки або в подарунок рідним і близьким. Підкова для благополуччя - бажаний предмет у кожному будинку. Тож нехай оберіг, зроблений сьогодні своїми руками, принесе в родини мир, щастя і любов!", - відзначила на завершення заходу бібліотекар молодшого абонементу Леся Кутей.

Немає коментарів:

Дописати коментар