Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

четвер, 25 травня 2023 р.

Виїзний майстер-клас "Бібліотека і Tik-Tok: будь у тренді"📱📚

Соціальні мережі в сучасному світі – є одним із основних способів розповсюдження інформації. Оперативність, швидка комунікація, можливість бути в центрі подій і звісно ж, ділитись особистим досвідом і знаннями. Все це дозволяють нам різноманітні сайти, блоги, канали та акаунти у соцмережах.

Бібліотекарі завжди намагаються бути в тренді, тому постійно освоюють соціальні мережі, блоги та нові застосунки, вивчають найцікавіше та найпотрібніше, вивчають досвід колег та діляться власним.

25 травня у центральній публічній дитячій бібліотеці відбувся виїзний майстер-клас "Бібліотека і Tik-Tok: будь у тренді". Заняття організували для колег, працівників бібліотек Хмельницької міської територіальної громади.

Працівниці бібліотеки розповіли про роботу відділів обслуговування, поділились досвідом з розвитку бібліотеки шляхом участі у різноманітних проєктах і розповсюдження інформації про власну роботу.

Центральна публічна дитяча бібліотека активно популяризує власну роботу на платформі Blogger.com, сторінці у Facebook, YouTube-каналі та у мережі Tik-Tok. Соціальна мережа Tik-Tok є найновішою, тому виникають питання у процесі її використання.

Теоретична частина майстер-класу включала інформацію про цю мережу та основні правила безпечного використання застосунку. Також присутні отримали інструкцію, в якій детально описано весь процес: від завантаження застосунку до створення контенту.

Під час практичної частини працівники бібліотек отримали завдання: відзняти та завантажити креативне відео - презентацію одну із запропонованих книг. Основними умовами стали використання найпоширеніших функцій - ефектів, музики, текстового доповнення.

Усі учасники події вдало освоїли інтерфейс Tik-Tok, творчо та натхненно попрацювали над завданням, створили цікавий контент для своїх акаунтів.

"Ми не є виключенням і добре знаємо, що кожна подія з життя бібліотеки потребує поширення, яке допоможе нам тримати у курсі новин наявних читачів і залучати нових. Також це позитивно для обміну досвідом, коли ми ознайомлюємось із контентом наших колег і ділимось певними ідеями у відповідь", - відзначили організаторки майстер-класу.


Немає коментарів:

Дописати коментар