Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

середа, 21 червня 2023 р.

Міський етап VI Всеукраїнського конкурсу "Лідер читання - 2023"😉

Книголюби не тільки читають книги, але й активно беруть участь у розважальних заходах, які проводяться у бібліотеках. У дружній компанії діти спілкуються, знайомляться з книжковими новинками та відпочивають.

21 червня у центральній публічній дитячій бібліотеці відбувся міський етап VI Всеукраїнського конкурсу "Лідер читання - 2023".
Конкурс проводиться з метою залучення широкого загалу дітей до активної участі у культурному житті громади; виховання поваги до кращих надбань вітчизняної та світової літератури; розвиток зацікавленості дітей у читанні завдяки "відкриттю" ними книги як результату плідної праці багатьох людей та неповторного засобу самовираження.
Учасниками конкурсу стали учні 7-8 класів - читачі публічних бібліотек Централізованої бібліотечної системи Хмельницької міської територіальної громади, які систематично читають книжки та є активними учасниками різноманітних заходів з підтримки та популяризації книг, творчих зустрічей з авторами.
Відбірковий етап у публічних бібліотеках тривав до середини червня. У міському етапі взяли участь 12 читачів, які стали лідерами читання у своїх бібліотеках-філіях.
Конкурс відбувся у форматі "Весела подорож". Учасники побували на 5 "зупинках" з усними та письмовими завданнями, вікторинами та розвагами.
Оцінювали відповіді "пасажирів" поважне журі за такими критеріями: читацька активність, загальний рівень ерудиції, літературна мова, артистизм і креативність.
Гарний настрій та атмосферне виконання подарували учасникам конкурсу учні класу сольного співу Хмельницької школи мистецтв "Заріччя" (керівник - Тетяна Килимник).
Змагання було запеклим, тому фіналістам конкурсу довелось взяти участь у "Книжковому батлі". Саме ця "зупинка" визначила переможця та учасницю, яка посіла ІІ місце, - це Надія Буздиган, читачка центральної публічної дитячої бібліотеки.
Під час міського етапу було визначено переможця, який продовжить змагання в обласній бібліотеці ім. Т.Г. Шевченка за звання "Лідера читання області". Цьогоріч Хмельницьку міську територіальну громаду презентуватиме читач-переможець Костик Костянтин із бібліотеки-філії №15.
Бажаємо Костянтину успіхів на обласному етапі та творчих перемог!


Немає коментарів:

Дописати коментар