Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

вівторок, 27 червня 2023 р.

Правовий орієнтир "Конституція України: несподівані факти про Основний Закон"💙💛

Щороку, 28 червня, Україна відзначає День Конституції. Це одне з "наймолодших" свят в українському календарі, яке з’явилося після ухвалення Основного Закону країни. Конституція України – це не лише закон законів, це серце, ядро розвитку та вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності та демократії, гарант незалежності та соборності України.

Для того, щоб нагадати дітям про важливість цього свята та власне закону для усіх громадян, бібліотекарки центральної публічної дитячої бібліотеки організували правовий орієнтир.
Захід під назвою "Конституція України: несподівані факти про Основний Закон" відбувся напередодні свята, 27 червня. Активними учасниками зустрічі стали відпочивальники літнього табору БФ "Карітас Хмельницький УГКЦ".
Працівниці бібліотеки підготували найцікавіші факти про Конституцію, вікторину про свята нашої держави, а також музичну гру "Відгадай українську пісню за мелодією".
Гостею події стала студентка Хмельницького університету управління та права ім. Л.Юзькова Лаврієнко Мар'яна. Правознавиця ознайомила присутніх з історією виникнення Конституції та основними моментами законодавства України.
"Ми всі, дорослі і малі, є громадянами своєї країни. Перебуваючи під захистом держави, громадяни беруть на себе певні обов’язки, а держава гарантує їм права та свободи, необхідні для нормального життя, які зазначено в Конституції нашої країни", - відзначили організаторки.

Немає коментарів:

Дописати коментар