Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

середу, 11 січня 2017 р.

Цікаві факти про читання


В наші дні люди читають дуже багато. Повідомлення, стрічки новин, улюблені блоги в Інтернеті. Але книги ніщо не замінить. Пропонуємо цікаві факти про читання, які змусять вас по-новому подивитися на цей вид корисного дозвілля. Обирайте книгу, і ви ніколи не пошкодуєте.
Похожее изображение

1. У XVII столітті Нікола Гролль’є де Серв’єра придумав машину для прискорення читання книг: подібно до млинового колеса з підставками для книг замість лопастей, на яких одночасно поміщалося декілька книг, розкритих на необхідних сторінках.

2. Бальзак прочитував роман в двісті сторінок за півгодини.

3. Під час читання очі того, хто читає, дивлячись на різні букви, передають різні зображення, а мозок об'єднує їх в одну картинку.

4. Тренований читач без проблем може паралельно дивитися чотири передачі, увесь час перемикаючи канали.

5. Очі людини з середніми навичками читання роблять на одному книжковому рядку 12-16 зупинок, що читає швидко - 2-4 зупинки.

6. Людині, яка читає, не потрібно калорійної їжі, щоб впоратися з тяготами нудного життя. Такі люди значно менше схильні до зайвої ваги.

7. При повільному читанні відбувається 0,5-0,7 невиправданих повернень до прочитаного на один той самий рядок. У школярів відбувається 20 регресивних рухів на один рядок, у студентів - 15.

8. Наполеон читав зі швидкістю дві тисячі слів в хвилину.
Похожее изображение

Немає коментарів:

Дописати коментар