Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

середу, 18 січня 2017 р.

Соборна моя Україна



Конкурс читців до дня Соборності України

У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події.
Одна з таких сторінок нашого минулого - боротьба українського народу за соборність своїх земель.

Це свято відзначаємо щороку в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.

18  бібліотеці для дітей №12 відбувся конкурс на краще декламування віршів, приурочений Соборності України. В конкурсі взяли участь учні 5-11 класів СЗОШ №21.  До складу журі конкурсу ввійшли: Володимир Олійник – лауреат премії

Б. Хмельницького, голова міської спілки літераторів Поділля, Елла Холміцька та Тетяна Любенчук. Читців оцінювали за такими критеріями: відповідність тематики, виразність читання та артистизм.

Підводячи підсумки конкурсу, голова журі Володимир Олійник зазначив: «Приємно, що учні декламували вірші сучасних українських письменників, які вчать любові до України, української мови, виховують справжніх патріотів. Сподіваюсь, що у наступному році почуємо поетичні добірки подільських авторів та власні поетичні твори учнів».

Заслужено здобули перемогу серед учнів 5-7 класів Гуменна Іванка, Доленко Катерина, Риндзак Романа та Халабузар Катя. А серед учнів 8-11 класів перемогли Антонюк Вікторія, Бохонська Лілія, Ціпко Олександра, Кравчик Владислав та Холодюк Андріана.

Бажаємо активної участі у конкурсах та нових перемог!


Немає коментарів:

Дописати коментар