Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

вівторок, 21 лютого 2017 р.

Мультхвилинка "Чарівний світ української казки"


Щороку, 21 лютого, відзначається Міжнародний день рідної мови. Це свято було запроваджено 2000 року на Генеральній конференції ЮНЕСКО задля підтримки мовного та культурного різноманіття, багатомовності. Саме у рамках цього дня Центральна бібліотека-філія для дітей №12 провела мультхвилинку "Чарівний світ української казки" для учнів 2-А класу СЗОШ №21.
Українські народні казки увібрали в себе мудрість багатьох поколінь. У сиву давнину, як відомо, казки складались для дорослих. Але згодом люди збагнули, що казка може багато чому навчити й дитину, стати для неї дороговказом у непросте доросле життя. Адже з казкою людина не розлучається усе своє життя. Народні казки створювались, так би мовити, «на виріст», з роками в одній і тій же казці людина відкриває для себе нові й нові смислові глибини.
Під час заходу діти ознайомилися з найкращими казковими історіями нашого народу, переглянули мультиплікаційні фрагменти найпопулярніших українських казок. Дізнались, що кожна казка несе невичерпну мудрість, а герої українського народу втілюють працелюбність, мужність, відвагу, дружелюбність, щирість та пітримку ближнього.
Як зазначила учениця Маліновська Владислава: "Моя улюблена казка "Котик і півник". Де лисичка кожен раз винахідливо викрадає півника. А котик, як зразковий друг рятує кожного разу свого друга з лисиччиних лап".

Немає коментарів:

Дописати коментар