Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

понеділок, 20 лютого 2017 р.

5 корисних сайтів для українських школярів та їхніх батьків

Картинки по запросу освітні портали для дітей
На допомогу школярам існує безліч корисних сайтів, які допомагають вчитися та освоювати важкі предмети. Ось ресурси, які роблять процес навчання цікавішим, а також допомагають батькам стежити за успіхами їхніх дітей.

Shkola.ua

Соціальний ресурс Shkola.ua існує за підтримки Міністерства освіти. На сайті є електронна бібліотека підручників, інтерактивні онлайн-уроки, реферати, збірники розв'язків, контакти українських шкіл. Для випускників шкіл на сайті надані приклади тестових завдань і контакти українських вузів.
Крім того, на порталі розміщена нормативно-правова база у сфері середньої освіти і рубрика методичної та навчальної літератури для вчителів. Інтернет-ресурс також пропонує новини, які висвітлюють події у сфері освіти. 

MySchool.ua

Проект львів'янина Ярослава Максимовича MySchool.ua - це навчальне онлайн-середовище для школярів, їх батьків, вчителів та керівників районних відділів освіти.
Система об'єднує людей, пов'язаних зі шкільним процесом, за допомогою автоматизації документообігу шкіл, онлайн-бібліотеки з мультимедійними матеріалами для учнів, конспектів для вчителів з ​​усіх предметів, темам для всіх класів і різних SMS-сервісів.
Для адміністраторів шкіл працює облік шкільних підручників, конструктор електронних тестів і тематична соціальна мережа. Доступ до системи видається директорам шкіл, які вносять в систему тільки своїх вчителів, учнів та їхніх батьків.
При використанні системи MySchool.ua вчителі отримують доступ до готових конспектів більшості уроків і бібліотеки навчальних матеріалів. Також є можливість бачити в журналі виконання домашніх завдань учнями, і окремий прямий доступ до батьків за допомогою SMS або повідомлень через сайт. Ця система розроблена в Україні і знаходиться на серверах «Укртелекому». При цьому, вона є на 100% безкоштовною.

Щоденник.ua

Shodennik.ua - це всеукраїнська освітня мережа для вчителів, учнів та їхніх батьків. Проект працює за підтримки Міністерства освіти, регіональних адміністрацій, управлінь освіти.
Мета проекту - об'єднати усіх освітян, учнів та їх батьків в єдину спільноту, модернізувати навчальний процес та впровадити сучасні комп'ютерні технології в школах.
Зареєструватися в освітній мережі можна тільки за умови підключення школи до проекту. Інтерфейс подібний до більшості соціальних мереж, кожен має можливість отримати прямий доступ до викладачів і учнів школи, яких можна додавати в «список друзів».
У школярів є можливість отримувати розклад уроків в електронному вигляді, користуватися мультимедійною бібліотекою, словниками, перекладачами.
У свою чергу, батьки можуть слідкувати за успішністю своєї дитини і навіть проводити віртуальні батьківські збори.

Класна оцінка

«Класна оцінка» - всеукраїнський освітній портал, який працює за тим же принципом, що і попередні ресурси.
Зараз на сайті є наступні сервіси: електронні щоденники, домашні завдання, розклад уроків і електронний журнал, оцінки та зауваження, які прив'язані до розкладу уроків, інформація, новини, спілкування між користувачами.
Також «Класна оцінка» дозволяє створювати портали як окремих навчальних закладів, так і регіонів в цілому, з власними дизайнами і проводити дистанційне навчання, в тому числі - за допомогою відеоконференцій.
Вчителі в свою чергу можуть моніторити поточну успішність учнів і планувати навчальний процес на рік вперед. Зараз до порталу підключені близько 4500 шкіл і півмільйона учнів.

Repetitor.ua

Як випливає з назви, портал присвячений пошуку репетиторів і позашкільній підготовці. За допомогою сайту можна знайти репетиторів по всій Україні, а також інформацію про курсах, підготовці до ЗНО та навіть навчанню за кордоном.
Репетитори відсортовані по областям і містам України, на кожного вчителя заведена особиста картка, де можна залишати відгуки про якість навчання.

Немає коментарів:

Дописати коментар