Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

середу, 19 квітня 2017 р.

Літературні гостини "Казковий світ братів Грімм"

Складали казки люди дуже давно, задовго до того, як винайшли папір і почали друкувати книжки. Казки розповідали не тільки для того, щоб розважити слухачів, а й для того, щоб виховувати. Народ вкладав у казку свій життєвий досвід, свої уявлення про навколишній світ, про місце людини в ньому, добро і зло.
Народні казки віддавна цікавили письменників багатьох країн. От і німецькі вчені Якоб та Вільгельм Грімм зібрали й видали у двох великих книгах народні казки, вважаючи, що вони мають таку ж вартість і цікавість для читачів, як і написані художні твори.
Думка братів Грімм виявилась слушною. Казки, які вони зібрали, здобули величезну славу, їх читають тепер майже всіма мовами світу.
Брати Грімм є одними з найбільш відомих казкарів Європи. Найвідоміші їхні казки: "Хлопчик-мізинчик", "Король-дроздовик", "Бременські музиканти", "Пані Метелиця", "Хоробрий кравчик", "Гензель і Гретель" та багато інших, досі викликають захват у малих читачів.
Сьогодні у Центральній бібліотеці-філії для дітей №12 відбулись літературні гостини "Казковий світ братів Грімм" для учнів 3-Г класу СЗОШ №30. Під час заходу діти ознайомились із творчістю німецьких казкарів, взяли участь у вікторині "За пазухою у казок братів Грімм", переглянули мультфільм та поділились враженнями від улюблених казок.
"Багато казок братів Грімм уже перечитала. Особливо мені подобаються "Пані Метелиця" та "Три ледарі". Дуже повчальні історії", - ділиться враженнями Крисько Уляна.


Немає коментарів:

Дописати коментар