Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

вівторок, 25 квітня 2017 р.

Слайд-мандрівка "Природа України в міфах та легендах"

Природа – це середовище, в якому зароджуються усі живі організми на планеті. Повітря, земля, вода, рослини, тварини – це все, що оточує людину щодня, щохвилини, щосекунди, без чого неможливе повноцінне існування на планеті. Саме тому природа з давніх-давен залишається основним образом у міфології та легендах народу.
Для наших предків природа була рідною домівкою. Саме від світу природи вони отримували їжу, одяг, матеріал для будівництва жител. Тому людина й наділяла рослини, серед яких жила, і тварин, які жили поруч з нею, людськими рисами. таким чином, ніби олюднюючи навколишню природу.
Первісна свідомість вбачала рівність і партнерський зв’язок людини зі світом рослин і тварин. Більше того, людина вважала тварин не лише рівними собі, але навіть вищими і розумнішими.
Уявлення про тварин-тотемів у давніх слов’ян сформувало багату й різноманітну фольклорну спадщину. Найкраще тваринний світ представлений у народних легендах та міфах.
Сьогодні у Центральній бібліотеці-філії для дітей №12 відбулась слайд-мандрівка "Природа України в міфах та легендах" для учнів 5-А класу СЗОШ №21.
Учні ознайомились із цікавими міфологічними оповідками, переглянули мультимедійну презентацію про природу нашої держави, відео "Символіка тварин і рослин у легендах українського народу" та мультфільм.
"Дуже цікаво було дізнатись, що кожна тварина та рослина мала своє значення у міфології. Часто читаю книги про природу і друзям раджу", - розповіла читачка Бляшук Альона.



Немає коментарів:

Дописати коментар