Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

понеділок, 30 вересня 2019 р.

Майстер-клас «Якщо книги – це кораблі думок, то закладка – це компас»


З нами завжди цікаво і весело і можна з користю провести дозвілля.
30 вересня в бібліотеку-філію № 12 для дітей міської ЦБС пройшов майстер-клас «Якщо книги – це кораблі думок, то закладка – це компас».
Книжкова закладка з’явилася практично одночасно з книгою. У стародавньому Єгипті приклеювали на сувої шматочок папірусу, у середньовічних книжках відмічали сторінки фоліантів петельками зі шкіри, пергаменту або цупкої тканини. В наш час з’явилися закладки на магнітах, металеві і дерев’яні. Гарно оформлена, зроблена своїми руками оригінальна закладка стане гарним подарунком або вітальною листівкою, шпаргалкою та, навіть, іграшкою!
Здавалося б проста річ книжкова закладка. Але для її виготовлення потрібні і майстерність, і фантазія, і уміння. Сьогоднішній майстер –клас був присвячений виготовленню кавайних (від яп. kawaii - "милий", "чарівний") закладок в стилі аніме. На майстер – класі усі свої фантазії діти змогли втілити у реальність. Після перегляду навчального відеоролику присутні приступили до роботи. Діти з захопленням виготовляли закладки не тільки для своїх книжечок, але й залишили виготовлені ними закладки у бібліотеці для інших користувачів. 
Відвідувачі подякували бібліотекарям за чудовий майстер-клас, а бібліотекарі – за майстерність і креативність.


Немає коментарів:

Дописати коментар