Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

пʼятницю, 2 квітня 2021 р.

2 квітня - Міжнародний день дитячої книги 👦👧📚

Сьогодні, 2 квітня, у день народження Г. Х. Андерсена, відзначають Міжнародний день дитячої книги. Свято існує з 1967 року за ініціативи та підтримки Міжнародної ради з дитячої книги (IBBY) – некомерційної організації, що вже понад півстоліття займається літературою для дітей та юнацтва.

Дитяча література як самостійний вид - явище порівняно нове. Адже до середини ХVІІ ст. діти читали, за рідкісним винятком, приблизно те ж, що і батьки. До того часу джерелами знань були - фантастичні, історичні та побутові історії, що існували в усній традиції. Діти слухали їх разом з дорослими, і нікого не турбувало, чи підходить розказане для дитини. Так, витоки дитячої книги виходять з епохи, коли в Англії з'явився друкарський верстат і У. Кекстон випустив у 1477 першу книгу англійською мовою.

Дитячі книги - це не лише література кумедна та яскрава, а також повчальна - адже за допомогою художніх образів, зрозумілих дітям, розповідається про життя, яскрава картина світу постає в різних життєвих ситуаціях.

У наш складний і бурхливий час, коли стрімко зростає потік інформації, твори дитячих письменників проходять випробування. Але надзвичайно важливо, що сучасна дитяча книга постійно змінюється, вдосконалюється, живе і знаходить нових вдячних читачів.

Центральна бібліотека-філія для дітей №12 щиро вітає наших читачів зі святом!😉🙌🎉

Бажаємо вам невичерпного прагнення до знань, цікавих книг із яскравими сюжетами, захоплюючих читацьких пригод та героїв, які стануть вашими провідниками у чарівному світі Дитячої книги!📖💫

Немає коментарів:

Дописати коментар