Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

четвер, 29 квітня 2021 р.

Екологічний урок «Тропіки і субтропіки» 🌴🌵🌺🌞


Тропіки і субтропіки – спекотні території нашої планети. На території цих зон виростає величезна кількість рослин, дерев і квітів. Території цих кліматичних зон дуже великі, тому вони відрізняються один від одного. Ґрунти можуть бути як родючі, так і з дуже низьким рівнем плодючості. У порівнянні з холодними територіями нашої планети, такими як арктична тундра і лісотундра, зона субтропіків і тропіків найкращим чином пристосована для життєдіяльності людини.

Цікаві факти про тропіки і субтропіки:

1. Клімат субтропіків в літню пору залежить від теплих повітряних мас тропіків, а взимку від холодних потоків повітря з помірних широт.

2. Археологи довели, що субтропіки є колискою зародження людини. На території цих земель розвивалися стародавні цивілізації.

3. Субтропічний клімат дуже різноманітний, в деяких районах посушливо-пустельний клімат, в інших – цілими сезонами йдуть мусонні дощі.

4. Ліси в тропіках займають близько 2 % світової поверхні, однак в них живуть понад 50 % рослин і тварин Землі.

5. Тропіки підтримують світовий запас питної води.

6. Кожну секунду з лиця Землі зникає відрізок тропічного лісу рівний за розмірами футбольного поля.

29 квітня в Центральній публічній дитячій бібліотеці №12 відбулось онлайн-засідання Клубу «Зелена планета». Бібліотекарка читального залу провела для любителів природи екологічний урок «Тропіки і субтропіки».

На засіданні учасники Клубу, учні 5-А класу СЗОШ №21, дізнались цікаву інформацію про тропіки, субтропіки, а також відмінності цих кліматичних зон.



Немає коментарів:

Дописати коментар