Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

понеділок, 21 лютого 2022 р.

"Слова у рідній мові - квіти калинові" 💙💛

Любіть красу своєї мови,
Звучання слів і запах слів:
Це квітка ніжна і чудова
З широких батьківських степів.
Всі каравани знайдуть воду
В краю пустель і злих негод:
Як річка, з роду і до роду,
Там мова з’єднує народ.

21 лютого в Україні та в світі святкують Міжнародний день рідної мови. Рідна мова - це важливий носій цінностей, знань, які передаються від покоління до покоління.

Міжнародний День рідної мови (International Mother Language Day) - подія, яку відзначають щороку, починаючи з 2000 року. Міжнародний день рідної мови був проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО 17 листопада 1999 року.

Головна його мета - показати важливість та підтримати багатомовність, самобутність кожної окремої мови світу. Адже недаремно кажуть, що без мови нація помирає, тому що в ній міститься культура та історія цілої держави.

З нагоди свята працівниці молодшого абонементу підготували добірку книг "Слова у рідній мові - квіти калинові". Це словники, видання з мовознавчими заданнями, віршованими та прозовими творами для маленьких читачів.

Вітаємо вас, любі читачі, з Міжнародним днем рідної мови та бажаємо вам пишатися рідною мовою. Нехай вона завжди залишається сильним і потужним інструментом не тільки спілкування, а й розвитку💙💛



Немає коментарів:

Дописати коментар