Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

вівторок, 8 лютого 2022 р.

Бібліомандрівка "У віртуальний світ - без загроз"💻

Важливість питання безпечного Інтернету зумовлена тим, що сучасна людина не уявляє свого життя без глобальної мережі, оскільки вона дає багато інформації та можливостей. Молоде покоління не завжди усвідомлює, що може чекати на них у віртуальному просторі. Значимість проблеми безпечного Інтернету потребує постійної уваги з боку закладу освіти та батьків.

Так за сприяння організації Insafe у 2004 році виникла міжнародна календарна подія під назвою День безпечного Інтернету (#Safer_Internet_Day). Вона відзначається щорічно у другий день другого тижня лютого. В 2022 році День безпеки в Інтернеті припадає на 8 лютого.

Метою є поширення знань про безпечне, відповідальне та позитивне використання цифрових технологій для дітей і молоді. Ця подія дозволяє зробити акцент на позитивному використанні технологій і посприяти створенню кращої, більш безпечної онлайн-спільноти.

День безпечного Інтернету відзначається в більш ніж ста країнах і координується об’єднаною мережею Insafe/INHOPE, за підтримки Європейської комісії, а також 31-им національним центром забезпечення безпеки в Інтернеті по всій Європі.

Працівниці молодшого абонементу долучились до відзначення цієї події та створили для читайликів онлайнову бібліомандрівку "У віртуальний світ - без загроз".

Бібліотекарі розповіли, який він безпечний інтернет, як варто спілкуватись у соцмережах та чому тема безпеки у всесвітній павутині така важлива для сучасних дітей.

Частинка мандрівки у відеоролику😉





Немає коментарів:

Дописати коментар