Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

середу, 4 жовтня 2017 р.

Як "прокачати" свій мозок

Для кожної сучасної людини важливо тримати свій мозок в активному стані. Існує чимало способів посилити активність нашого головного мозку.
Картинки по запросу
✎ Займайтеся спортом
Активність головного мозку посилюється, якщо виконувати фізичні вправи. Отже, щоб поліпшити всі пізнавальні процеси, варто почати бігати, їздити на велосипеді, відвідувати заняття з фітнесу або плавання. Учені з`ясували, що у фізично активних людей удвічі більше клітин у тій ділянці мозку, що відповідає за пам`ять і запам`ятовування.

✎ Не давайте мозку "спати"
Йдеться не про те, що потрібно менше спати, а про те, що щоб тренувати свій мозок різноманітними діями, яких ви його позбавляєте. Наприклад, спробуйте виконувати деякі дії лівою рукою (для шульги - правою). Це складно, але можливо. Опануйте гру на музичному інструменті або малювання, якщо раніше цього не робили. Почніть читати, якщо давно закинули це.  Вивчайте вірші або іноземні мови. Вирушайте в подорожі. Загалом, напишіть список того, чого ваш мозок не роблив протягом тривалого часу.
Похожее изображение
✎ Змініть структуру харчування
Мозок живиться не лише інформацією, а й поживними речовинами, які потрапляють у наш організм з їжею. Скоригуйте кількість жирів і вуглеводів у вашому раціоні. Від надмірної кількості жирів пошкоджуються ті ділянки мозку, які відповідають за пам`ять і сприйняття інформації. Але і дефіцит жирів шкідливий. Намагайтесь отримувати їх з риби, волоських горіхів і маслинової олії.

✎ Вивчайте нове
Щодня відкривайте для себе щось нове: книгу, знання, слова чи терміни, вірш або враження. Можна користуватися інтернетом, щоб переглядати невеликі відеофільми. Щодня обирайте особливу галузь знань. Наприклад, складіть для себе план на тиждень і щодня читайте або переглядайте відео, щоб отримувати нову інформацію з нової сфери. Як-от: понеділок - фізика, вівторок - мистецтво, середа - математика, четвер - англійська мова, п`ятниця - біологія, субота - кулінарія. неділя - психологія тощо.
Картинки по запросу як прокачати свій мозок
✎ Творіть
Важливо не лише сприймати інформацію, а й намагатися створити щось нове. Пишіть вірші, малюйте, вишивайте, вигадуйте історії чи готуйте щоразу щось нове - це найкраще потренує ваш мозок.

✎ Слухайте музику
Доведено, що музика Моцарта відмінно впливає на функції мислення. Причому психологи помітили, що саме логічне мислення поліпшується завдяки прослуховуванню сонат і концертів цього композитора. Тому вважається, що класична музика - один із найбільш ефективних і приємних способів для "прокачування" мозку.

✎ Відпочивайте
Ви самі можете помітити, що гірше запам`ятовуєте або більш розсіяні, коли не виспалися або часто прокидалися вночі, пізно лягли чи дуже рано встали. Якщо порушення сну і відпочинку є хронічними, то показники вашої пам`яті, уваги і мислення знижуються. Тож обов`язково висипайтеся і дозуйте навантаження, щоб ваш мозок працював чітко і правильно.
Похожее изображение
✎ Розгадуйте ребуси і головоломки
Так само, як м`язи тренуються на тренажерах, мозок робить зарядку, коли ми розв`язуємо завдання, розгадуємо головоломки, кросворди і ребуси. Виробіть звичку розв`язувати принаймі одне логічне завдання на день. Найефективніше чергувати їх: кросворд, нестандартну задачу, кубик Рубіка тощо. Це не забере багато часу, проте принесе багато задоволення.

✎ Смійтеся
Іншими словами, намагайтесь залучати емоції. Саме вони стимулюють розумові процеси. Психологи давно довели, що есоційні спогади зберігаються набагато довше за ті, що не викликали у вас жодних почуттів. Ставтеся до всього, що відбувається, з гумором. Переглядайте комедії, виступи хороших коміків, читайте гумористичну літературу.

Немає коментарів:

Дописати коментар