Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

вівторок, 24 жовтня 2017 р.

Знайомий незнайомий Інтернет

Неможливо уявити собі сучасне суспільство без Інтернету. Ми спілкуємося, розважаємося, розвиваємося, навчаємося та працюємо за допомогою мережевого простору. Це важлива частина нашого життя, і тут також є свої "підводні камені". Що вони собою являють? Розглянемо у нашій публікації.
Похожее изображение

➥ Вплив ЗМІ на свідомість

Не секрет, що свідомість людини піддається впливу. Він може бути негативним і позитивним. На жаль, сучасні ЗМІ несуть багато негативної інформації. Агресія стає "звичною справою" у нашому суспільстві. Багато речей транслюються спеціально, щоб у людей виникало почуття страху, ненависті та паніки, адже наляканим суспільством легше керувати. Саме тому варто навчитися фільтрувати інформацію. Найкращий спосіб захисту - уникати джерела негативу. Ставитись до перегляду передач потрібно вибірково, мандрувати мережею з обережністю, щоб не підхопити комп`ютерні віруси та не зашкодити власній свідомості.
Похожее изображение

➥ Соціальні мережі

У соцмережах зареєстровані і дорослі, і діти. Не можна назвати це явище негативним. Світ не стоїть на місці, змінюються способи спілкування та взаємодії між людьми. Звісно, ніщо не може замінити живі емоції й не можна замінювати реальне життя віртуальним. Соціальні мережі дають гарну можливість знайомитися з новими людьми, обмінюватися інформацією, знаходити однодумців. Однак важливо дотримуватися конфіденційності, "особистої таємниці". Не викладайте в особисті дані домашню адресу, номер телефону, адресу електронної пошти. Не обговорюйте сімейних проблем, не розміщуйте компрометуючі фотографії тощо.
Картинки по запросу Інтернет

"Екологія" спілкування в онлайн-просторі

Адаптація до соціуму зараз проходить у віртуальному світі. Ми вчимося спілкуватися й довіряти людям, з якими не знайомі особисто. Використовуйте кілька важливих принципів, коли перебуваєте в мережі.

⏩ Уникайте провокаторів. Суперечки та гострі диспути, які почасти завершуються відвертими образами, у мережі не рідкість. Тому не відвідуйте ті форуми, де виступають агресивні прихильники певних ідей або людей.

⏩ Ставте фільтр на інформацію, яка вам не цікава. Користуйтеся антиспамерними програмами.

⏩Деяким користувачам здається, що онлайн-простір - це великий смітник, куди можна викидати все. що завгодно. Якщо ми вже використовуємо віртуальний світ, то маємо шанобливо до нього ставитися.

⏩ Ми не повинні відповідати на повідомлення, що нас турбують. Сміливо відхиляйте наполегливі бажання користувачів "познайомитися", "поспілкуватися", "зустрітися" тощо.

⏩ Якщо вирішуєте зустрітися з віртуальним знайомим, дотримуйтеся таких правил: попереджайте когось про вашу зустріч, при собі майте телефон та призначайте зустріч у світлий час доби, в багатолюдному місці.
Похожее изображение
Загалом, шукайте позитивні сторони. Інтернет дає широкі можливості для особистого розвитку та професійного зростання. Цікавтеся відкриттями, фактами, незнайомими культурами, переглядайте фільми, листуйтеся з друзями, завантажуйте книги... Одним словом, шукайте ту інформацію, яка допомагає вам розвиватися та дарує гарний настрій.

Немає коментарів:

Дописати коментар