Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

вівторок, 17 жовтня 2017 р.

Чому дітям потрібен вільний час?

Вільний час без усіляких обов`язків  та розкладів украй важливий для розвитку здорової дитини. Якщо не надавати дитині достатньо часу, який вона має змогу витратити на власний розсуд, можна зіткнутися із серйозними негативними наслідками: стресом, тривогою та депресією.
Картинки по запросу вільний час для дітей

⏩ Джерело щастя ⏪
Час для гри, який дитина розподіляє самостійно, необхідний для розвитку здорової та щасливої особистості. Кожна дитина має право на гру, це визнає навіть Комісія з прав людини Організації Об`єднаних Націй. Гра на дозвіллі убезпечить дитину від стресу, тривоги та депресії.

⏩ Здоровий розвиток мозку ⏪
Гра має вирішальне значення для здорового неврологічного розвитку дитини. У звіті про клінічні дослідження Американскьої академії педіатрії сказано: "Гра вкрай важлива для розвитку, оскільки сприяє когнітивному, фізичному, соціальному та емоійному благополуччю дітей".
Похожее изображение

⏩ Розвиток винахідливості ⏪
Дитина, яка має вільний час для себе, для цікавих для неї занять та ігор, поступово з`ясовує свої власні інтереси, розвиває виняткові навички та здібності, розширює уяву та здатність мислити творчо.

⏩ Впевненість у собі та подолання страхів ⏪
Дозвольте дітям самостійно відкривати світ. На дозвіллі, під час гри, коли ними ніхто не керує, діти роблять великі та маленькі відкриття про навколишній світ, речі та людей навкруги.
Похожее изображение

⏩ Навчання під час гри ⏪
Самостійний розподіл власного вільного часу та гра у зручному темпі навчають дітей вирішувати проблеми, приймати рішення, розуміти та висловлювати власні почуття і ще багато іншого.

⏩ Знайти друзів та навчитися спілкуватися ⏪
У вільний час діти навчаються будувати стосунки, розвивають соціальні та емоційні навички, набувають незалежності та вміння захищати власні інтереси. Граючись зі своїми однолітками, вони звикають ділитися, обговорювати важливі питання та співпрацювати одне з одним.
Похожее изображение

⏩ Час для мрій ⏪
Ні в якому разі не можна говорити дитині, що витати в хмарах - це погано, чи намагатися обмежити її уяву. Мрії - природний для дітей спосіб візуалізації, а в майбутньому розвиток цього вміння допоможе досягти мети.

⏩ Необмежена творчість ⏪
Багато найновіших досліджень доводять, як важливо творчо мислити на роботі, та й узагалі в житті. Великі компанії вкладають кошти у розвиток креативності своїх співробітників. Вони переконані, що шляхом творчого "дитячого підходу" можна знайти найкращі несподівані рішення складних проблем.

Джерело: науково-методичний журнал "Педагогічна майстерня", №10.

Немає коментарів:

Дописати коментар