Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

пʼятницю, 6 жовтня 2017 р.

Правовий всеобуч «Умій захистити свої права»

Молодь є важливою складовою сучасного українського суспільства, носієм інтелектуального потенціалу, визначальним фактором соціально-економічного прогресу.  Сьогодні вже нікого не треба переконувати в необхідності правових знань, бо згідно Конституції України: незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності. Тому кожна молода людина повинна правильно застосовувати норми законів, знати свої права та обов’язки. Близько половини опитаних дітей в Україні вважають себе недостатньо захищеними державою від жорстокості, знущання, викрадення та продажу. Насильство в сім’ї – серйозна і поширена проблема.
В міській центральній бібліотеці для дітей №12 було проведено правовий всеобуч «Умій захистити свої права». Учні 9-А та 9-Б СЗОШ №21 зустрілись із студенткою 4 курсу Хмельницького університету управління та права Тручковською Анною. На заході обговорювались права дітей, давались адресні посилання на організації, куди вони можуть звернутись по допомогу в разі виникнення правової проблеми.
Як зазначила студентка Тручковська Анна: «Кримінально-правові заходи державного примусу вельми небажані щодо неповнолітніх. Адже неповнолітні не мають достатнього життєвого досвіду, легко піддаються навіюванню, не завжди розуміють різницю між моральним і аморальним, у них в значній мірі відсутні необхідні знання, навички соціальної поведінки, адекватна оцінка своїх вчинків. І все ж, сьогоднішній стан злочинності в Україні, в тому числі серед неповнолітніх, не дає можливості відмовитись від застосування до них заходів кримінально-правового впливу, коли інші види державного впливу вичерпані або неефективні».

Немає коментарів:

Дописати коментар