Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

середу, 11 жовтня 2017 р.

Мульткараван "Їхав козак за Дунай"

14 жовтня традиційно відзначається День українського козацтва. Кожен в Україні чув про козаків. Про них написано багато наукових книжок і художніх творів, знято фільмів. А про парубка, що вміє відстояти свою честь і захистить слабшого, у нас кажуть: справжній козак. Козак в уявленні українця - мужній воїн, який не розлучається з шаблею, захисник Вітчизни, оборонець прав, віри, звичаїв та гідності кожного.
Цікаво, що святкування Дня українського козацтва збігається зі святом Покрови Пресвятої Богородиці. З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань.
11 жовтня у Центральній бібліотеці-філії для дітей №12 відбувся мульткараван "Їхав козак за Дунай" для учнів 3-Д класу СЗОШ №30. Діти ознайомились із побутом козаків, традиціями та звичаями Січі, взяли участь у фізкультхвилинці та вікторині "Козацькому роду нема переводу", переглянули відео та мультфільми про українських воїнів.
"Було дуже цікаво. Дізнався багато нового про козаків та їхнє життя. Хотілося б ще побувати на Січі", - поділився враженнями читач Муляр Ярослав.

Немає коментарів:

Дописати коментар