Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

четвер, 18 лютого 2021 р.

5 порад як прокачати свою пам’ять 🙇💭

Світ пропонує нам стільки можливостей: книги, підкасти, аудіолекції, онлайн-курси, документальні серіали, навчальні профілі в соцмережах. Отримати нові знання – більше не проблема. Але як запам’ятовувати інформацію в світі, де її так багато? Ми підготували 5 порад, завдяки яким ви прокачаєте свою пам’ять.


Порада №1
Якщо хочете запам’ятати нові слова рідною або іноземною мовою – вигадуйте історії. Важко тримати в пам’яті нічим не пов’язані слова. Об’єднуйте слова в історію і що безглуздішою та кумеднішою вона буде, то легше ви її пригадаєте.

Порада №2
Після прочитання сторінки або розділу – поновіть у пам’яті основну інформацію. Перекажіть, а краще запишіть декількома реченнями зміст прочитаного. Це значно ефективніше, ніж робити підкреслення чи переписувати цитати. Вміння пригадувати – одна із головних стратегій навчання.

Порада №3
Щоб засвоїти нові факти – вставте їх у ширший контекст. Що більше інформації вам відомо про ту чи іншу історичну подію (видатні постаті, які жили в той час, видані в ту епоху книг, мода тих років та ін.), то краще ви її запам’ятаєте. Якщо вивчаєте біографію – знайдіть декілька курйозів, як трапилися з людиною в різні періоди його життя, прочитайте інформацію про тих, з ким він дружив.

Порада №4
Розділяйте інформацію, яку треба запам’ятати, на невеличкі фрагменти і на періоди часу. Мозок працює таким чином, що найкраще засвоюється те, що було на початку і в кінці (книга, лекція, виступ та будь-що). Середина завжди страждає. Якщо хочете запам’ятати більше – за один раз читайте один розділ з книги та дивіться одну лекцію з курсу, а тоді робіть невеличку перерву. Так користі буде значно більше!

Порада №5
Намагаючись щось запам’ятати – візуалізуйте. Більшість людей покладаються на слух, коли хочуть щось засвоїти. Однак це поганий помічник. Залучайте уяву і створюйте образи. Завдяки цьому процес навчання стане креативнішим та інформація запам’ятається легше.

Ваша пам’ять – це ваше життя. Завдяки їй ми вчимося, аналізуємо, робимо висновки, творимо, накопичуємо досвід, працюємо. Розвиваєте пам’ять – збільшуєте свій потенціал для досягнення успіху в будь-якій сфері.

Немає коментарів:

Дописати коментар