Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

понеділок, 22 лютого 2021 р.

Година пам`яті "Сто Небесних Ангелів"🙏

День пам’яті Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року №69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Саме того дня, 20 лютого 2014 року, загинуло найбільше активістів Євромайдану.


21 лютого 2014 року офіційна влада України юридично визнала жертвами мітингувальників. Тоді ж відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких у жалобних промовах назвали «Небесною Сотнею», а під час прощання лунала пісня «Пливе кача…», яка стала українським народним реквіємом.


В центральній бібліотеці-філії для дітей №12 спільно з педагогом-організатором та учнями 8-А класу СЗОШ №21 проведено годину пам’яті «Сто Небесних Ангелів». Учні підготували змістовну програму для вшанування героїв, зокрема літературно-музичну композицію, під час якої школярі, перевтілились у мітингувальників.


Гостями заходу стали Наконечний Олексій Володимирович – волонтер, учасник Революції Гідності, учасник бойових дій на Сході України, капітан ЗСУ та відома подільська поетеса Корицька Галина Василівна.

Пані Галина читала вірші, які написала як відгук про події на Майдані, при цьому відзначила: «Зброя письменника – слово. Багато подільських письменників були на Майдані, підтримували мітингувальників».


Олексій Наконечний розповів юним читачам, як він, вчитель історії, опинився в центрі подій 2014 року, а потім і на Сході України. Волонтер наголосив, що «Небесна Сотня своїми життями дала нам шанс на мир і спокій. Наймолодшому загиблому було лише 17 років. На Майдані були люди різного віку, різних професій та статків. День, коли побили студентів, сколихнув народ України, перевернув свідомість».


Наприкінці заходу гості щиро подякували за запрошення. Атмосфера заходу не залишила байдужим нікого, сльози глядачів підкреслили глибину пережитого болю кожним українцем.

Немає коментарів:

Дописати коментар