Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

четвер, 25 лютого 2021 р.

Поетичний відеострім "Лунає слово Лесі Українки" 📹

"Я на гору круту крем'яную буду камінь важкий підіймать. І, несучи вагу ту страшную, буду пісню веселу співать", - ці поетичні рядки не просто метафора, а пронизлива сповідь, непорушне кредо короткого, але яскравого, мов зірковий спалах, життя видатної української письменниці Лесі Українки.

25 лютого, 150 років тому, народилася Лариса Петрівна Косач - майбутня Леся Українка, українська культурна діячка. Багато її творів визнані шедеврами світової літератури, а в українську вони принесли нові мотиви та мандрівні сюжети з інших культур. Леся Українка писала у жанрах лірики, епосу, драми, публіцистики. Також працювала в ділянці фольклористики та брала активну участь в українському національному русі.

Саме з нагоди ювілею протягом лютого у мережі Facebook тривав поетичний відеострім "Лунає слово Лесі Українки". Участики онлайн-челенджу продекламували улюблені поезії та уривки з прозових творів поетеси.

Взяли участь усі бажаючі різного віку, передаючи естафету друзям. Відео опубліковані на сторінці нашої бібліотеки у Facebook та на Youtube-каналі з хештегами:

#Поетичний_відеострім_Хмельницький

#Читаємо_Лесю

#Лунає_слово_Лесі_Українки

#Лесині_читання.

Немає коментарів:

Дописати коментар