Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

пʼятниця, 12 лютого 2021 р.

Конкурс читців поезії Лесі Українки "Квітка Прометея"

Є люди, як свічки, -

згорають, відходять у небуття.

Є люди, як зірки, -

горять і світять все життя!

Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе в душі українського народу Леся Українка. З минувшини, мовби крізь серпанок легендарності, проступає до нас образ поетеси, ніжний і чистий.

11-12 лютого 2021 року у центральній бібліотеці-філії для дітей №12 відбувся І етап конкурсу читців "Квітка Прометея". Конкурс присвячено 150-й річниці від дня народження видатної української поетеси, перекладачки та культурної діячки Лесі Українки.


Гостею заходу стала Галина Корицька - відома подільська поетеса, заступниця голови Хмельницького обласного осередку Всеукраїнської творчої спілки "Конгрес літераторів України".


Під час цього етапу журі обрало учнів, які стануть представниками навчального закладу на міському рівні. Виступи школярів оцінювались за такими критеріями: виразність декламації, артистизм і оригінальність виконання, а також зовнішній вигляд учасників.

У зворушливій і теплій атмосфері конкурсанти, учні 1-11 класів СЗОШ №21, продекламували улюблені вірші з доробку поетеси, цілком відтворивши емоційну палітру поетичного слова Лесі Українки.

Вітаємо переможців І етапу та бажаємо нових звершень!




Немає коментарів:

Дописати коментар