Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

середа, 22 березня 2023 р.

Відеомандрівка "Література і кіно: два крила генія" 📚→📺

Екранізації книг - одна із найбільш обговорюваних тем у світі творчості. Після прочитання захопливої історії завжди цікаво подивитися, як його втілюють на великих екранах. З дитячими книжками все так само.

Кіностудії екранізували, мабуть, сотні творів для дітей. Але зняти хороший фільм по книзі - завдання надзвичайно важче. Найчастіше книга все одно залишається кращою за кіно, тому що уява вже побудувала в нашій голові цілий світ, і потім складно потрапити з ним на одну хвилю. Та деяким сценаристам і режисерам вдалось зробити так, щоб стрічки вийшли точно не гіршими за книги.

Сьогодні, 23 березня, відбулась відеомандрівка "Література і кіно: два крила генія" для читачів молодшого абонементу.

Бібліотекарки підготували добірку найпопулярніших книг і огляди екранізацій до них: "Країна Мумі-тролів" Т. Янссона, "Хроніки Нарнії" К. Льюїса, "Пригоди Паддінгтона" М. Бонда, "Павутиння Шарлоти" Б. Вайта, "Чорнильне серце" К. Функе, "Артур і мініпути" Л. Бессона, а також екранізовані видання Р. Дала та Дж. Роулінг.

Зокрема організаторки події розповіли присутнім про зйомки фільмів за мотивами дитячої літератури, цікаві факти про екранізовані книги та їхні кіновідповідники, основні відмінності у сюжетах, описах героїв і різноманітних авторських деталей.

Діти, в свою чергу, пригадали, які фільми переглянули після прочитаних книг, і поділились враженнями про відповідність кінострічок паперовим виданням.

"З книгою ми проживаємо сюжет разом з героєм, маючи в будь-який момент можливість зупинитися та розібратися, чому зараз все саме так. Книга може існувати без фільму, а фільм без книги - ні, адже основою будь-якої кінострічки є сценарій. В екранізації ми сприймаємо подію як дане, а в книзі беремо участь у них разом з героєм. Про те, що таять головні герої та які пригоди залишаться поза сюжетами будь-яких фільмів - ми дізнаємось у книгах! Саме тому радимо нашим відвідувачам і читати книги, і переглядати еранізації", - відзначила працівниця молодшого абонементу Леся Кутей.

Немає коментарів:

Дописати коментар