Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

вівторок, 7 березня 2023 р.

Літературний вернісаж "І знову відкриваю Кобзаря.."📓

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє людство. До них належить й ім'я великого українського поета Тараса Григоровича Шевченка. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові. Тому і не дивно, що поет писав: «Історія мого життя становить частину історії моєї Батьківщини».

Щороку в світі традиційно відзначаються Шевченківські дні (9-10 березня), присвячені Кобзарю та його мистецькій спадщині. Це подія, коли прихильники Тараса Шевченка декламують його поеми, малюють ілюстрації до них, театралізують і проводять різноманітні акції, виставки, форуми, конференції, популяризуючи творчість митця та українську літературу в цілому.

Сьогодні, 7 березня, у центральній публічній дитячій бібліотеці відбувся літературний вернісаж "І знову відкриваю Кобзаря..". Подія розпочала цикл заходів до Шевченківських днів. Учасниками вернісажу стали читачі молодшого абонементу - учні 1-Б класу Початкової школи №3.

Бібліотекарки підготували найцікавіші факти з життя відомого поета та художника, добірку відеороликів про дитинство Тараса та збережені речі його родини.

Читачі продекламували уривки з поем та улюблені рядки про Шевченка, поділились знаннями про непростий життєвий шлях автора.




На завершення заходу пролунала пісня "Зацвіла у лузі червона калина.." (сл. Т.Г. Шевченка) у виконанні музичного гурту "Гайдамаки", а також школярі переглянули мультфільм про становлення творчості Кобзаря.

"Талант Шевченка став духовною основою формування сучасної української нації. Саме тому Тараса народ називає Генієм. Для українців усіх наступних поколінь він став символом нашої держави", - відзначили організаторки.

Немає коментарів:

Дописати коментар