Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

вівторок, 25 квітня 2023 р.

Урок-застереження «Кібербезпека в сучасному світі»💻

У світі все невпинно змінюється, відбувається перехід до цифрових технологій. Все більше часу люди проводять у цифровому середовищі - сервіси для бізнесу та розваг, онлайн-кінотеатри та соцмережі, медичні застосунки та ігри - багато чого доступно  у наших персональних комп’ютерах і смартфонах.

Своїм помічникам-гаджетам та інтернет-сервісам ми доручаємо знати все більше інформації про нас, не завжди розуміючи, які загрози нас очікують, бо злочинці є як у реальному світі, так і в кіберсвіті. Для того, щоб мінімізувати ризики втрати приватної інформації, досить швидко розвивається спеціальність «кібербезпека».
25 квітня в центральній публічній дитячій бібліотеці відбувся урок-застереження «Кібербезпека у сучасному світі».
Учні 7-В класу СЗОШ №21 зустрілись із студентками юридичного факультету Хмельницького університету управління та права ім. Л. Юзькова – Аллою Чайковською та Діаною Сірою.
Захід проходив у формі діалогу. Присутні дізнались відповіді на важливі питання:
- що означає поняття «кібербезпека»;
- що треба знати про безпеку в Інтернеті;
- якими додатками варто користуватись і як робити це безпечно;
- чим корисний і чим шкідливий смартфон для зберігання наших персональних даних.
На завершення заходу Діана Сіра наголосила: «Переходячи у світ цифрових технологій, слід пам’ятати про те, що варто дотримуватися основних правил безпеки в мережі Інтернет і працюючи з гаджетами. В цьому нам допомагає сучасна наука про безпеку в Інтернеті – «Кібербезпека».

Немає коментарів:

Дописати коментар