Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

четвер, 21 березня 2024 р.

Екомандрівка «Перші вісники весни: рідкісні квіти України»🌱

Першоцвіти – неповторна краса нашої природи. Щороку першими проявами весни є поява першоцвітів. Вони кольоровими промінчиками виглядають на лісових галявинах та гірських пагорбах, вкриваючи їх мальовничими килимами.

21 березня в центральній публічній дитячій бібліотеці відбулось засідання клубу «Зелена планета». Бібліотекарка читального залу провела екомандрівку «Перші вісники весни: рідкісні книги України».

На засіданні учасники клубу, учні 6-А класу СЗОШ №21, дізнались про різноманіття перших весняних квітів, які занесені до Червоної книги України.

Під назвою першоцвіти біологи об’єднують ранньовесняні квіти, що розпускаються ще до появи листків на деревах. Природа їх розмальовує у яскраве забарвлення, яке неможливо не помітити на тлі темного лісового покриву чи залишках снігу на пагорбах гір.

На жаль, з кожним роком кількість першоцвітів в Україні зменшується. За даними екологів, щорічно у період березня та квітня в Україні знищується до 20 мільйонів цих квіток, занесених до Червоної книги.



Немає коментарів:

Дописати коментар