Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

четвер, 7 березня 2024 р.

Літературне закулісся "Шевченко - це ми, а ми - це Україна"💙💛

Барвінково, волошково
В небі світиться зоря.
Починаймо рідне слово
Зі сторінки "Кобзаря".
Рідне слово любить ненька,
І співає: "Люлі-лю".
Так любив його Шевченко,
Так і я його люблю.

Камінчук Анатолій "Рідне слово"

Цьогоріч відзначається 210-та річниця від дня народження видатного українця Тараса Григоровича Шевченка. Шевченківські дні тривають також у рамках щорічного обласного онлайн-марафону "Хмельниччина читає Шевченка".

Сьогодні, 7 березня, у Центральній публічній дитячій бібліотеці відкривали захопливий світ великого українського поета Тараса Шевченка. "Шевченко - це ми, а ми - це Україна" - це не просто фраза, а глибокий висновок, який вражає серця навіть молодших читачів.

Бібліотекарки молодшого абонементу організували літературне закулісся для учнів початкової школи. Організаторки розповіли про життя, творчі здобутки, погляди, мрії автора, а також про роль Кобзаря у мистецькому й культурному розвитку нашої держави.

Діти зачитали обрані уривки з поезій митця, розповіли, як дізнались вперше про поета та які вірші вже вивчали на уроках літератури у школі.

"Шевченко через свої вірші та картини прагнув показати, що кожен українець - невід'ємна частина великої культури та часточка його душі. Відкриваючи світ Тараса Шевченка, відзначимо, що кожен із вас - маленький герой великої української історії", - наголосили працівниці бібліотеки на завершення заходу.


Немає коментарів:

Дописати коментар