Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

середу, 27 березня 2024 р.

Щорічна регіональна акція “Березень. Читають всі!”📚

З метою популяризації і підтримки дитячого читання, залучення до бібліотеки нових користувачів, бібліотеки беруть участь у щорічній регіональній акції "Березень. Читають всі!". Цього року акція припадає на 27 березня, а для читання вибрані книги Галини Вдовиченко. Ця популярна українська авторка влітку відзначає свій ювілей.

#Хмельниччина_березень_читають_всі_2024

Галина Вдовиченко – українська письменниця та журналістка, авторка численних книжок для дорослих та дітей. Членкиня PEN Ukraine. Дебютувала у великій літературі в 2008 році романом "Пів яблука". Її книжки потрапляли до коротких списків національних та міжнародних премій, а також до міжнародного каталогу "White Ravens".

Авторка є лауреаткою перших премій Коронації слова та номінована на Astrid Lindgren Memorial Awards-2024. За романами і дитячими творами авторки театри України ставили вистави, багато з них перекладені іншими мовами.

У 2011 році з’явилася перша книжка Галини Вдовиченко для дітей - казкова повість "Мишкові Миші". З появою  казкової повісті "Ліга непарних шкарпеток", у 2013 році започатковано україномовну серію книжок для дітей. У 2015 та 2017 роках вийшли частини суперпопулярних дитячих книг "36 і 6 котів", 2019-го - книжка "Котохатка", 2020-го - "Містельфи".

Читачі Центральної публічної дитячої бібліотеки також долучились до акції та взяли участь у коментованому читанні уривків з книг Галини Вдовиченко. Також діти розповіли про героїв-улюбленців із творів популярної української авторки та пофантазували, які ще історії можна додати до серії видань «36 і 6 котів».


"Ці видання досить непросто знайти на поличках абонементу, адже діткам дуже подобаються пригодницькі історії авторки. Щиро радіємо, що є в сучасній українській літературі такі чудові твори та популярні автори", - відзначають бібліотекарки молодшого абонементу.

Немає коментарів:

Дописати коментар