Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

середу, 6 березня 2024 р.

Поетично-музична вітальня "Тарас Шевченко - крізь віки"😊

Тарас Шевченко для України - народний поет, геніальний митець і пророк. Слово істини шукали в Шевченка наші діди-прадіди. Чеснотам правди навчав великий Кобзар наших батьків. У час інформаційного простору навчаємось і ми мудрості Тараса. Шевченко - універсальний для усіх століть.

Творчість Тараса Шевченка, його духовний спадок - це національне багатство України. Співець соціальної свободи, Великий Кобзар нерозривно пов'язаний із тривалим процесом українського державотворення.

Сьогодні, 6 березня, у Центральній публічній дитячій бібліотеці працівниці організували поетично-музичну вітальню "Тарас Шевченко - крізь віки".

Захід присвятили 210-ій річниці з дня народження митця (відзначатиметься 9 березня) та провели в рамках щорічного обласного онлайн-марафону "Хмельниччина читає Шевченка"На подію запросили учнів 5 класу СЗОШ №21.


Програму для вітальні підготували викладачі та учні Хмельницької школи мистецтв "Заріччя" (клас сольного співу Тетяни Килимник). Талановиті артисти виконали композиції на слова Кобзаря під акомпанемент фортепіано (концертмейстер - Інна Аріон).

Глядачі з задоволенням послухали пісні у виконанні талановитих артистів, підспівуючи знайомі вірші митця.







"В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам'яті й з великою любов'ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім'я й у нашого народу - це Тарас Шевченко. Тяжке, наповнене випробуваннями та втратами життя поета, художника, мислителя досліджується вченими та за межами України, в далекому зарубіжжі", - відзначили організаторки.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар