Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

понеділок, 12 липня 2021 р.

Інформ-хвилинка «Дивовижні світи Зірки Мензатюк» (до 15-річчя повісті «Таємниця козацької шаблі»)📚

Читачі, знайомі з творчістю Зірки Мензатюк, чекають на кожну її нову книгу як на свято. Світлі, сповнені тепла та мудрості казки й оповідання відомої дитячої письменниці до душі як дітям, так і дорослим.

Загалом, у творчому доробку казкарки понад 17 дитячих книг: «Тисяча парасольок», «Київські казки», «Таємниця козацької шаблі», «Зелені чари», «Як я руйнувала імперію», «Як до жабок говорити», «Катрусині скарби» та ін. Творчість авторки відзначено літературними преміями та титулами, зокрема:  премією в США, преміями імені Наталі Забіли та імені Лесі Українки та іншими.

Проте Зірка Мензатюк найуспішнішою вважає повість «Таємниця козацької шаблі», про яку діти досить позитивно відгукуються та охоче читають досі. Ця історія вийшла друком 2006 року та цьогоріч відзначає ювілей - 15 років.

Герої детективної повісті подорожували в пошуках цінної речі, втраченої шаблі-реліквії та не підозрювали, що головні багатства вони мають у своїх серцях: уміння дружити, повагу до історичного минулого України та щиру любов до Батьківщини.

Уся творчість Зірки Мензатюк має яскраво виражений національний мотив. Авторка належить до тих сучасних письменників, які в своїх творах активно розвивають і пропагують рідну мову та культуру.


Тож усім, хто ще незнайомий із творчістю сучасної письменниці, бібліотекар старшого абонементу радить поринути у чарівний світ української культури, створений талановитою Зіркою.



Немає коментарів:

Дописати коментар