Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

вівторок, 20 липня 2021 р.

Як зробити пам`ять феноменальною🙇😊💭

На жаль чи на щастя, у нашого мозку є функція - забувати: таким чином він захищає нервову систему від негативних емоцій. Здатність до запам'ятовування корисна в будь-якому віці. Прекрасна пам'ять  це можливість легко запам'ятовувати імена нових знайомих, телефонні номери, пам'ятати про заплановане. Особливу увагу варто приділити діткам і їхній здатності до запам'ятовування.








Що ж робити, щоб тримати пам'ять у тонусі?

📌 Не лінуватися

Лінь  це іржа для розуму, не дозволяйте їй заволодіти мозком. Якщо дитина втомилася фізично та хоче полежати на дивані, запропонуйте включити спокійну музику для розслаблення або почитати книгу. Надходження нової інформації змушує мозок працювати, а отже, впливає на пам'ять.

📌 Рахуйте

Ви знаєте, що цифри – це найкращий тренажер для мозку? Наприклад, коли ви з дитиною в довгій черзі, почніть рахувати: перемножте кількість ніжок крісел на кількість квітів на підвіконні або для конкретного випадку цифри на номерах машин, що проїжджають. Усний рахунок добре тренує пам'ять.

📌 Повторюйте

Привчайте дитину повторювати пройдений матеріал: учені довели, що запам'ятати набагато легше, якщо потім промовляти прочитану інформацію. Кожного разу, коли дитина читає оповідання або будь-який текст зі шкільної програми, привчайте її переказувати прочитане.

📌 Вчіть напам'ять

Заучування напам'ять віршів та прозових уривків з тексту прекрасно тренує пам'ять. Недарма учням початкової школи часто задають додому вивчити вірш напам’ять. Вибирайте ті, які вам по-справжньому подобаються.

📌 Правильно харчуйтеся

Розумова робота енергетично витратна. Мозку необхідно регулярне надходження поживних речовин. Для хорошої роботи сірої речовини організуйте дитині 5-тиразове харчування невеликими порціями: важливо підтримувати належний рівень глюкози в крові, оскільки це основне джерело енергії для мозку. Слідкуйте, щоб харчування було збалансованим і різноманітним.

Немає коментарів:

Дописати коментар