Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

пʼятниця, 30 липня 2021 р.

30 липня в світі відзначають Міжнародний день дружби👬👫👭

Дружба є найважливішим елементом як взаєморозуміння, так і гарних, добросусідських відносин. Не дивлячись на те, що це здавалося б молоде свято в міжнародному календарі, воно має свою, неповторну історію.

Спочатку подібну календарну подію як "День дружби", за даними проекту DilovaMova.com, було запропоновано ще в 1920-х роках. Це зробила Американська Національна Асоціація вітальних листівок і така пропозиція мала дуже характерний комерційний підтекст. Було запропоновано відзначати цей день 2 серпня.

До 1940-х років інтерес до подібного свята зменшився в Америці, зате в деяких країнах Азії було прийнято відзначення на офіційному рівні.

В епоху новітньої історії, темі "Дружба" приділяється значна увага. Прикладом, вже знайомий всім "День дружби і єднання слов’ян" (25 червня) або "Міжнародний день друзів" (9 червня). Ідея Міжнародного дня дружби незалежно від раси, культури, кольору шкіри чи віросповідання, вперше була запропонована 20 липня 1958 року доктором Артеміо Брачіо.

Дружба не має меж. Ці унікальні людські взаємини виступають справжнім двигуном толерантності, зміцнення життєствердних ідей, обміну культурних традицій і досягнень в ім’я миру та розвитку.

Ми вітаємо всіх і бажаємо Вам міцної дружби!

P.S. А у нашій бібліотеці на вас чекають безліч книг про справжню, вірну та щиру дружбу. Тож забігайте в гості до мудрих, веселих, часом бешкетних і дууууже цікавих друзів - КНИЖОК!😉

Немає коментарів:

Дописати коментар