Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

понеділок, 5 липня 2021 р.

Виставка-мікс "Рід, родина, я, сім’я та Україна"👪

Родина, родина – це вся Україна

З глибоким корінням, з високим гіллям.

Вадим Крищенко

Український День родини - відносно молоде свято, яке почали відзначати з 2012 р., саме 8 липня. В цей день православні відзначають день пам'яті святих Петра і Февронії - покровителів сім'ї та любові. 

Родина - то невичерпне джерело наснаги, любові та батьківських обов'язків. Українцям з давніх-давен був властивий культ домашнього вогнища, культ Роду, вони мали у своєму пантеоні навіть божества, які опікувалися родиною - Рід і Рожаницю.

Українська родина будувала своє життя в тісній єдності зі своїм народом. Батько був оборонцем землі, на яку часто зазіхали неситі сусіди. Мати - берегиня домашнього вогнища. Любов до Батьківщини, до рідної землі, до віри пронизувала ненав'язливо, через колискову пісню, народну думу, дитячу молитву за Україну, а найперше з розповідями про жертовні та героїчні вчинки тих, хто боровся за нашу незалежність.

З нагоди цього свята на молодшому абонементі організовано книжкову виставку "Рід, родина, я, сім’я та Україна".

Усі охочі мають змогу ознайомитись із представленими на виставці художніми та енциклопедичними виданнями про сім`ю, батьків, українські традиції, родинні звичаї та символіку нашої держави.



Немає коментарів:

Дописати коментар