Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

вівторок, 14 вересня 2021 р.

Book-вояж "Захоплюючі пригоди Роальда Дала"✨

"Я пишу тільки про те,

що захоплює дух або смішить.

Діти знають, що я на їхній стороні", -

Р. Дал


Роальда Дала в Британії часто називають "казкарем номер один". Англійські діти цілими поколіннями росли на його дивовижних історіях. У своїй літературній творчості Дал був завжди лагідним до дітей та суворим для дорослих.

З нагоди 105-ої річниці від дня народження автора, у рамках програми гуртка "Почитайко", пропонуємо нашим читачам пригадати творчість улюбленого митця.

Роальд Дал прожив неабияке життя, повне надзвичайних подій, неймовірних пригод і гарячих авантюр. В юності Дал брав участь в експедиції за Полярне коло та був льотчиком-винищувачем в роки Другої світової війни. Цій людині було про що розповісти. Хоча більшість знає його завдяки книгам "Чарлі і шоколадна фабрика", "Матильда", "Джеймс і гігантський персик", "Великий дружній велетень", "Відьми", Роальд Дал почав свою кар'єру письменника зовсім не з дитячих оповідань.

Свою першу дитячу історію ("Джеймс і гігантський персик", 1966) він написав для власних малюків і не збирався її публікувати. Однак родина письменника вмовила його змінити своє рішення, і світова громадськість щиро їм за це вдячна. Твори Дала неодноразово екранізовано, що дає можливість поринути у неймовірні пригоди не лише у паперовому варіанті.

Почуття гумору зробило з Роальда Дала видатного автора. Його твори припадають до душі багатьом та залишаються їхніми супутниками на все життя.

Звісно ж, і у нашій бібліотеці ці повісті користуються неабияким попитом. Якщо ви, любі читачі, ще не встигли їх прочитати - чекаємо вас!


P.S. Покваптеся, бо книги цього письменника дуууже популярні..😉

Немає коментарів:

Дописати коментар