Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

вівторок, 14 червня 2022 р.

Майстер-клас "Лялька-коза"🐐

Кожна обрядова лялька в українській культурі володіла унікальними здібностями, мала свій характер, виготовлялася в певний час і тільки з особливої нагоди. Це приємне заняття допомагало продемонструвати творчу сторону особистості, заспокоїти душу, отримати заряд позитиву на довгий час. Вельми оригінальною виглядає лялька-коза. Для слов'ян цей оберіг завжди символізував життєву силу та благополуччя.

Сьогодні у центральній публічній дитячій бібліотеці було організовано майстер-клас "Лялька-коза". На подію запросили мешканців мікрорайону Виставка, читачів бібліотеки.

Провела майстерку відома подільська художниця, майстриня декоративно-ужиткового мистецтва, викладачка Хмельницької художньої школи Надія Борецька.


Мисткиня ознайомила присутніх із значенням оберегів в українській культурі та розповіла про символіку ляльки-кози.  Також пані Надія звернула увагу на традиційні способи виготовлення цього оберегу та його місце у мистецькій спадщині наших предків.

"Коза - символ життєвої сили, плодючості та гарного настрою. Вона приносить виконує бажання та дарує успіх у всіх починаннях. Цей оберіг допоможе позбутися від нудьги. Такий оберіг краще всього розмістити на видному місці, щоб його власник якомога частіше його бачив, таким чином, заряджаючись позитивною енергією", - зауважили організаторки.






Немає коментарів:

Дописати коментар