Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

четвер, 10 листопада 2022 р.

Година спілкування "Усі ми різні - усі ми рівні"👫

16 листопада 1995 року держави-члени ЮНЕСКО прийняли Декларацію принципів терпимості. За пропозицією ООН, щорічно, з 1996 року у всьому світі відзначають Міжнародний день толерантності або День терпимості. Цього дня у різних країнах світу проводяться акції, спрямовані проти екстремізму, різноманітних форм дискримінації та проявів нетерпимості.

9 листопада бібліотекарки молодшого абонементу центральної публічної дитячої бібліотеки організували годину спілкування "Усі ми різні, усі ми рівні" для третьокласників СЗОШ №21.

Мета заходу: ознайомити школярів із поняттями толерантності та рівності, негативними наслідками неприйняття людей з відмінними расовими, культурними та релігійними рисами.

На подію запросили представників відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції Хмельницької області. Інспекторки проінформували дітей про абсолютно рівні права та обов`язки кожного громадянина, незалежно від певних відмінностей, а також наголосили на відповідальності за дискримінаційні вчинки та висловлювання, прояви нетерпимості стосовно інших учасників комунікації.


Присутнім пояснили, якими бувають прояви толерантності, важливість доброзичливого ставлення один до одного, зважаючи на унікальність кожної людини. За допомогою ситуативної гри та простих прикладів, відвідувачі дізнались більше про те, як реагувати на труднощі у спілкуванні, уникати конфліктів і зберігати гарні стосунки з оточенням.

«Терпимість означає повагу, прийняття та правильне розуміння багатого різноманіття культур нашого світу та способів проявів людської індивідуальності. Це не лише моральний обов’язок, а й політична та правова потреба», - відзначили працівниці бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар