Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

вівторок, 8 листопада 2022 р.

Літературно-музична година "Солов`їна, колискова, хай єднає усіх мова"😊

В Україні українська мова функціонує як національна мова держави, нею розмовляють ті, хто любить свою Вітчизну та пишається її історією, хто не уявляє себе без причетності до свого великого волелюбного народу.

9 листопада – День української мови та писемності. Завдяки мові ми об’єднані в одну націю, бо як стверджував відомий український письменник Панас Мирний, "найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, розум, досвід, почуття".

Напередодні свята, 8 листопада, в центральній публічній дитячій бібліотеці відбулась літературно-музична година "Солов’їна, колискова, хай єднає усіх мова". На захід було запрошено учнів СЗОШ №21.

Під час літературної частини бібліотекарка читального залу Нечипор Таїсія ознайомила школярів з історією виникнення Дня української мови та писемності, важливими аспектами розвитку мовної культури нашої держави.

Родзинкою події стали номери від талановитих учнів Хмельницької школи мистецтв "Заріччя".

Зокрема, до музичної частини програми увійшли: виступ вокального ансамблю "Веселі нотки" та сольні номери артистів під акомпанемент фортепіано, дуети піаністок та скрипальки з піаністом.

Присутні поринули у світ чарівної української музики, пізнаючи невичерпні багатства рідної мови в пісенній творчості нашого народу. Глядачі отримали безліч гарних вражень від події.

"Ми постійно вивчаємо українську поезію та пісні в школі, але сьогодні, завдяки бібліотекарям і артистами, нам вдалось дізнатись більше про мову та почути чудову українську музику. Нам, українцям, є чим пишатись. Україна була, є і буде завжди талановитою", - відзначила вчителька СЗОШ №21 Рудніченко Тетяна.




Немає коментарів:

Дописати коментар