Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

середу, 9 листопада 2022 р.

Мовний тюнинг "Слова, що нас збагачують"💙💛

9 листопада українці у всьому світі відзначають надзвичайно важливу подію - День української писемності та мови. Це свято започаткували ще у 1997 році. З того часу, щороку, українці організовують тематичні заходи та пишуть всеукраїнський радіодиктант національної єдності.

Дата Дня української мови та писемності припадає на православне свято - День вшанування преподобного Нестора-літописця - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Адже дослідники вважають, що саме в його праці вперше використана писемна українська мова.

Цього дня бібліотекарки молодшого абонементу також долучились до відзначення важливої дати для нашого суспільства та організували мовний тюнинг "Слова, що збагачують". На захід запросили другокласників СЗОШ №21.

Навчальні відеоролики та мультфільм ознайомили присутніх з цікавою інформацією про становлення української мови серед європейських, а ігрові завдання, вікторина та фізкультхвилинка допомогли маленьким читачам легко та весело засвоїти важливе про нашу мову.

"Упродовж століть українська мова, так само як і її носії - український народ, зазнавала суттєвих утисків і заборон. Однак попри це, з кожним роком українська мова розквітає: носіїв рідної мови стає дедалі більше, молодь все частіше популяризує українську в соцмережах та спонукає до її активного вжитку у мовленні. Тому ми залучаємо наших читачів до подібних заходів задля популяризації української мови та літератури", - відзначили організаторки події.

Немає коментарів:

Дописати коментар