Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

пʼятницю, 18 листопада 2022 р.

Книжкова мозаїка "Східний колорит казок Вільгельма Гауфа"📚

Німецький письменник Вільгельм Гауф жив і творив на початку XIX сторіччя. Його казки перекладено багатьма мовами світу, їх читає багато поколінь дітей у різних країнах. Теми Гауф брав із німецьких та східних народних казок. Автор у кожній історії переплітає фантастичне з реальним, сумне зі смішним.

Героям казок Вільгельма Гауфа допомагають добрі духи, феї та лісовики. Але серед створінь із чарівною силою є й лихі, які ворогують з добрими та роблять зло людям. Отак відбувається боротьба добра зі злом у світі, де живуть герої казкаря. Ця боротьба пов’язана з багатьма небезпеками, дивовижними пригодами, але в ній перемагають ті, хто має мужність і добре серце, понад усе цінує честь та справедливість, як-от: Омар із казки "Удаваний принц", Маленький Мук із однойменної казки чи Саїд із казки "Пригоди Саїда".

18 листопада бібліотекарки молодшого абонементу центральної публічної дитячої бібліотеки підготували книжкову мозаїку "Східний колорит казок Вільгельма Гауфа". Добірку літератури присвятили 220-ій річниці від дня народження автора та презентували її у рамках програми гуртка "Почитайко".

Казки Гауфа вирізняє особлива багатоколірність. Сам письменник порівнював свої казки з килимом із яскравим і химерним візерунком, утвореним у результаті переплетення дійсності та вигадки. Основну увагу письменник приділяє сюжету, який вирізняється незначною кількістю несподіваних поворотів, "втручанням" чарівного та казкового у звичайне життя.

Вони варті вашої уваги, друзі!😉

Обов`язково завітайте та оберіть казки Вільгельма Гауфа для затишних осінніх читань🍂




Немає коментарів:

Дописати коментар