Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

пʼятницю, 4 листопада 2022 р.

Відверта розмова "STOP - булінг"🙅

Публічні приниження та образи, висміювання, псування особистих речей або коментарі з погрозами у соціальних мережах – усе це прояви булінгу серед школярів. Дитячий булінг у школі з'являється з різних причин.

Згідно з дослідженнями, 24% українських дітей хоча б раз стикались із цькуванням у школі. З них менше половини розповідало про цей досвід батькам, рідним та друзям. Дуже часто булінг призводить до  непоправних наслідків, а тому останнім часом у світі активно говорять про те, як зупинити шкільне насилля.

4 листопада у центральній публічній дитячій бібліотеці відбулась відверта розмова "STOP - булінг" з учнями 4 класу СЗОШ №21. Подію бібліотекарки молодшого абонементу організували з профілактичною метою.

Під час зустрічі працівниці бібліотеки розповіли детальніше про різновиди агресії, ознаки та наслідки для подальшого психологічного розвитку школярів. Основну увагу приділили прикладам булінгу, поясненню характерних ознак булера, жертви та інших учасників цькування. Також учасники заходу взяли участь у ситуативній грі, подивились відео про шкільні конфлікти та способи їх вирішення.


"Найкращий засіб боротьби з цькуванням – профілактика. Батьки мають бути уважними до власних дітей, помічаючи будь-які незвичні ознаки у поведінці. Вчителям варто на виховних годинах розповідати інформацію про способи уникнення та вирішення конфліктних ситуацій. Ми вирішили поспілкуватись з нашими читачами про негативне явище булінгу та пояснити важливість дружнього ставлення одне до одного", - відзначили організаторки заходу.

Немає коментарів:

Дописати коментар