Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

вівторок, 6 грудня 2016 р.

Топ-10 дитячих книг для читання взимку

Що таке зима для дітей? Сніговики та білі сніжинки, санчата й очікування зимових свят. Кому б не адресували свої листи дітки – Миколаю, діду Морозу, Санта Клаусу чи всім їм разом – готуватися до приходу цих добродіїв починають заздалегідь, і на кілька днів стають чемнішими (чи принаймні чесно бажають такими стати). Підтримати святковий настрій допоможуть кілька книжок, які ми радимо читати усією родиною, таким чином примножуючи зимову магію довгими зимовими вечорами.

1. Дванадцять місяців. Зимові казки
Січень приходить одразу за Груднем, а Лютий ніколи не випередить Березня. Ці брати-місяці щороку вкривають землю снігом, цвітом, травою або листям. Хіба це не дивина? Однак справжні чудеса починаються, коли міста і села опиняються в сніговій облозі Зими. Ось тоді казки - найцікавіші, а сни - найсолодші.
2. Новорічна книга
Найвідоміші новорічні вірші та улюблені казки, які допоможуть створити справжню святкову атмосферу та поринути у чарівний світ зими, снігу та неочікуваних див.
3. Казки зимовим вечором
Казви відомих авторів, що вчать діток бути добрими, сміливими, допомагати тим, хто потрапив у біду.
4. Загублений різдвяний лист
Чи є дні в році кращі, ніж різдвяні? Чекаючи на Святвечір, Маленький Зайчик і Бузиновий ведмідь гралися у сніжки. Раптом їм до рук потрапив лист, адресований самому Дідові Морозу, - відтоді й починаються захоплюючі пригоди, в які треба обов`язково поринути з цією книгою.
5. Різдвяні повісті (О. Лущевська та інші)
Усі чекають від Різдва дива! Саме ця книга допоможе творити дива разом із її героями: чарівницями, Малим Принцем, дівчинкою-привидом і справжнісінькими янголами. У казковий час усе можливо!
6. Снігові казки
Кожен герой цієї книжки розповість чудову історію про пригоди, які трапилися, звичайно ж, взимку, коли все надворі вкрито сріблястою ковдрою снігу.
7. Зимові історії
Зима – чудовий час, що приносить багато пригод і різних див. Смішні й веселі розповіді про зиму додадуть настрою й бадьорості. Смійтеся на здоров’я!
8. Новий рік у Простоквашино (Е. Успенський)
Приємно під Новий рік, коли надворі мете сніг, побути з усією родиною поспівати, пригадати щось гарне. Наближається чарівне свято...
9. Подорож голубої стріли (Дж. Родарі)
Чудова казка про втечу іграшок від різдвяної Феї, щоб потрапити до бідолашних хлопчиків та дівчаток, чиї батьки через бідність не можуть придбати своїм діткам подарунки. Після цікавих пригод іграшки знаходять люблячих господарів.
10. Лускунчик і мишачий король (Е. Т. А. Гофман)
Різдвяна чарівна історія, пройнята вірою в добро й чудеса.

Завітайте до нашої бібліотеки, оберіть чудові зимові історії та поринайте у світ новорічних пригод!

Немає коментарів:

Дописати коментар