Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

пʼятницю, 16 грудня 2016 р.

10 порад дорослим від маленьких дітей

Це може здатися смішним. Але лише на перший погляд. 
Адже часто правила, які знає кожна дитина, ми чомусь забуваємо.

1. Сніданок - найважливіша частина дня

І це - обов'язково. Діти завжди снідають. Звичайно, з подачі дорослих, але завжди. А ви? Запам'ятаємо: сніданок - найважливіша їжа, його не можна пропускати. Від цього залежить весь ваш день. До того ж, як і у дітей, сніданок має бути живильним і здоровим, але не важким.

2. Не тягніть роботу додому

Діти часто просять про це. І це має сенс. Офіс - для роботи, будинок - для відпочинку і сім'ї. Не приносьте додому робочі проблеми, це руйнує вашу сім'ю. Душ, домашній одяг або тренажерний зал після роботи допоможуть викинути її з голови до ранку.

3. Єдиний спосіб дізнатись, як це працює - розібрати до гвинтика

Звичайно, це стосується перш за все проблем, а не плазмової панелі. Не можете вирішити наболіле питання - розкладіть його по поличках. Наприклад, ви пишете книгу. Почніть з коротких есе. Потім ви легко їх доповните, систематизуєте, відпрацюєте зв'язки; це набагато легше, ніж прагнути охопити всю книгу відразу, цілком.

4. Чому дітям не дають кредитну картку?

Звичайно, тому що всі гроші будуть витрачені на даремні іграшки, які набриднуть уже через день. Подумайте, чи є у вас в будинку "дорослі" аналоги поліцейських машин і пістолетів? Як багато? Може, пора записувати свої витрати? Тоді в кінці місяця буде зрозуміло, куди витрачено гроші та виявлено даремні "пожирачі бюджету" - класна клавіатура, до якої ви так і не змогли звикнути, або кілька суконь, які ви не одягаєте.

5. Запитуйте

Не соромно не знати, соромно не запитувати. Пам'ятаєте, скільки питань вам ставлять "чомучки"? Ваші запитання - це ваша інформація, це ваші знання про світ. Цікавість - один із засобів пізнання світу, не варто його пригнічувати. Ви будете здивовані, скільки нової інформації та ідей отримаєте.

6. Найкращі дорослі - ті, хто нас слухає

Інколи найгіршу кризу можна легко здолати, якщо тільки хтось нас вислухає. Нечасто можна знайти людину, яка здатна дійсно перейматиметься тим, що їй говорять, а не просто послухає монолог співрозмовника, обдумуючи свій. Намагайтеся бути хорошим слухачем і берегти таких людей зі свого оточення.

7. Ваше тіло призначене для того, щоб бігати, стрибати, кидати м'яч, плавати і так далі

Діти не знають слова "фітнес", вони знають слово "гра". Спробуйте і ви так ставитись до спорту. Замість відвідин спортзалу ви можете зібрати офісну футбольну команду - і корисно, і весело.

8. Смійтеся

Звичайно, діти, на відміну від нас, не знають, що сміх нормалізує тиск, допомагає розслабитися, додає енергії та нових сил, веде до життєвої гармонії, допомагає досяти свого та дає змогу людям подружитись. І все одно багато сміються.

9. Від надмірностей болить живіт

Ті, хто надто багато займається спортом, підриває здоров'я та сили. Хто виснажує себе дієтами - теж. Той, хто весь час розважається, погано вчиться, а той, хто весь час вчиться, не має друзів. Багато сонця - тепловий удар, мало - хворий вигляд. Все доволі просто - дотримуйтеся золотої середини.

10. Спробуйте товаришувати як в дитинстві

Тобто так, щоб головне для вас було - саме дружба, ваші стосунки з іншою людиною, а не комфорт або особиста вигода. Любіть друзів завжди - і коли ви або вони на вершині, і коли внизу. Будьте уважні і терплячі.

Джерело: http://korysne.ostriv.in.ua/publication/code-2AFF3F842ECA4/list-1420E79CF27

Немає коментарів:

Дописати коментар