Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

понеділок, 19 грудня 2016 р.

Відеоколаж: «Лускунчик і мишачий король» До 200-ліття Лускунчика (Е. Гофман)


Лускунчик… З цим ім’ям виникають новорічні асоціації – ялинка, сніг, подарунки, весела музика, дитячий сміх… А все сталося майже 200 років тому, в 1816 році, коли з’явилась на світ казка Ернеста Теодора Амадея Гофмана «Лускунчик і Мишачий король».
З цієї нагоди у Центральній бібліотеці-філії для дітей №12 відбувся відео колаж для учнів 4-Б і 4-Г класів СЗОШ №30 «Лускунчик і мишачий король».
Під час зустрічі діти дізнались, що ця казка один із найвідоміших творів письменника, що стала всесвітньо відомою різдвяною історією. Сюжет казки народжувався в період спілкування письменника з дітьми його друга Хітціга: він завжди був бажаним гостем у цій родині, де діти з хвилюванням чекали його подарунків, казок, іграшок, які він робив для них своїми руками.
Одного разу, подібно хрещеному Дроссельмаєру з цієї казки, він змайстрував для своїх маленьких друзів чудовий макет замку. Імена дітей «Маріхен» і «Фріц» він теж запам'ятав у цій казці.
Як зазначила класний керівник 4-Б класу Катерина Ігорівна: «Казка закінчується перемогою добра над злом, надії над безвір'ям, терпіння над байдужістю. У нагороду за все Марі не тільки стає другом Лускунчика, а й у реальному житті зустрічає племінника Дроссельмаєра – свою любов. Таким чином, Гофман говорить нам, що добро, терпіння, турбота, чуйність, хоробрість, віра можуть перемогти будь-яке зло і зробити людину по-справжньому щасливою».
Також бібліотекарі підготували книжкову виставку. А на прикінці заходу діти переглянули фрагмент мультфільму.


Немає коментарів:

Дописати коментар