Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

понеділок, 12 грудня 2016 р.

Книги і діти: коли починати читати малюкам?

Дуже важливо почати читати книги вголос вашій дитині в ранньому віці. Читання в ранньому віці поліпшує мовні навички дитини та збільшує словниковий запас.
Психологи стверджують, що книжки потрібні дитині вже з раннього віку, адже вони:
допомагають встановленню особливого зв'язку між дитиною та батьками;
допомагають пізнавати мистецтво слова та живопису, завдяки ілюстраціям;
розвивають навички слухання;
допомагають підготувати дитину до навчання;
розвивають кругозір та емоційну сферу;
допомагають розвитку уявлення;
приносять дитині задоволення.

Тож, коли треба починати читати дитині книжки? Відповідь однозначна: з перших років життя! І чим раніше ви почнете це робити, тим краще. Читаючи малюку, ви нібито розширюєте його світ, допомагаєте йому отримувати задоволення від читання, поповнюєте запас його знань.
Малюкам дуже подобається читання разом з батьками. Читаючи з дитиною постійно, ви обов’язково помітите, які книжки їй подобаються найбільше, які вона краще розуміє.
Звертайтесь по допомогу до бібліотек та бібліотекаря у виборі книг. Адже, саме у дитячій бібліотеці є книги для будь-якого віку та рівня розвитку дитини. Крім того, професіоналам легше знайти потрібні книги.
Не вважайте, що всі необхідні вашій дитині книжки є у вас дома – це помилка багатьох читаючих батьків. Вашу дитину може просто надихнути приклад інших дітей – читачів бібліотеки. Інші читачі та інші книги ніби передають естафету вашій дитині. 
Відвідування дитячої бібліотеки допомагають малюку звикнути до різноманіття книжок, до читацької поведінки дітей та дорослих. Це обов’язково стане у нагоді в майбутньому навчанні, підготує до школи. Світ книги та бібліотеки не буде для дитини невідомою країною, а, навпаки, стане для неї життєвою необхідністю.

Немає коментарів:

Дописати коментар