Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

вівторок, 1 грудня 2020 р.

1 грудня - #GivingTuesday, або Всесвітній день добрих справ

#GivingTuesday всесвітній день добрих справ, який припадає на перший вівторок після Дня подяки. Виник він у 2012 році в США і завдяки тисячам учасників поширився світом. До цієї ініціативи у 2018 році приєдналася й Україна.

Цей день був створений з простою ідеєю: спонукати людей робити добро, ділитися щедрістю, об’єднуватись і робити велику спільну справу.

Проте за останні 8 років ця подія перетворилася на глобальний рух, який надихає сотні мільйонів людей з усього світу творити добро. Об'єднані організації допомагають абсолютно всім: людям з інвалідністю, молоді, дітям, людям похилого віку, хворим, захисту тварин, сфері освіті, розвитку суспільстава, тощо.

Щедрий Вівторок не має конкретного формату чи плану дій. Кожна людина, організація чи бізнес можуть втілити в життя власну ідею, проєкт або захід. Це стимулює креативність та надихає генерувати нові ідеї, адже завжди можна допомогти часом, талантом або грошима.

Однак, це не означає, що хороші справи потрібно робити тільки раз на рік.

Як взяти участь всім охочим у #GivingTuesday?

Щоб стати частиною найдобрішого дня року, можна обрати існуючу акцію та долучитись до неї, або ж придумати та організувати власну. Це можна робити самостійно, з друзями, а ще – ініціювати соціально корисне дозвілля на навчанні та на роботі.

Немає коментарів:

Дописати коментар