Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

четвер, 29 вересня 2022 р.

Еко-мандрівка "Українські чорноземи. Родючість ґрунтів"🌾

Чорноземи поширені переважно на платформних рівнинах, але зустрічаються також островами серед інших ґрунтів у міжгірних западинах, улоговинах і на схилах гірських систем.
Чорноземи зазвичай мають зернисту структуру, завдяки чому добре вбирають воду. Це створює сприятливі умови для живлення рослин і мікробіологічної діяльності.

Інтенсивні технології землеробства, якими масово захопилися аграрії в останні десятиліття, кліматичні зміни, що викликають ерозію ґрунтів, та недосконала законодавча база щодо їх збереження призвели до того, що характеристики землі стрімко наближаються до критичного рівня. Експерти прогнозують, якщо процес не зупинити, то впродовж трьох найближчих десятиліть значна частина українських ґрунтів деградує.
Щоб розповісти про сучасний стан землі на території України та перспективи її подальшого застосування у аграрній промисловості, 29 вересня в центральній публічній дитячій бібліотеці відбулось онлайн-засідання клубу "Зелена планета".
Бібліотекарка читального залу провела для любителів природи еко-мандрівку "Українські чорноземи. Родючість ґрунтів".
На засіданні учасники клубу, учні 7-А класу СЗОШ №21, ознайомились із класифікацією ґрунтів і технологіями землеробства, дізнались більше про проблему деградації чорноземів, загальний стан і важливість збереження української землі.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар