Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

вівторок, 10 травня 2022 р.

Майстер-клас із тканинної аплікації "Моя родина"😉

Сім’я - це основний елемент суспільства. Тому не дивно, що існує свято, присвячене сім’ям. Його відзначають у багатьох країнах світу. Дата Міжнародного дня сімей (International Day of Families) фіксована. Щорічно його відзначають 15 травня.

Свято було засновано у 1993 році Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй. Щороку до Міжнародного дня сімей проводяться різні дискусії, конференції, фестивалі, присвячені питанням родини.

В Україні на День сім’ї у багатьох містах і селах часто організовуються різні сімейні заходи, наприклад, фестивалі на відкритому повітрі та пікніки. Загалом цей день найкраще провести в колі сім'ї - так, як кому подобається.

Напередодні, 10 травня, бібліотекарки молодшого абонементу центральної публічної дитячої бібліотеки організували дозвілля для мешканців мікрорайону Виставка та внутрішньо переміщених осіб.


Для проведення заняття запросили майстрів із декоративно-ужиткового мистецтва, викладачів Хмельницької художньої школи Надію Борецьку та Наталію Бондарчук-Павлович.

Мисткині пояснили присутнім особливості роботи з тканинами, розповіли про процес створення аплікацій із штучних матеріалів.


Учасники майстер-класу створили сувеніри, щоб привітати рідних із Днем сім’ї та декорувати свої домівки. 




"Мати гарну родину у всі часи було і є почесним. А повага до батьків, любов до дітей – ці родинні традиції передаються українцями з покоління в покоління. Із давніх часів родина для українців відігравала надзвичайну роль, була джерелом життєдайної енергії. Саме у родині формується характер, особистісні якості, прищеплюється відповідальність, порядність, повага до старшого покоління. Все починається з родини, тому варто берегти своїх близьких", - відзначають організаторки події.

Немає коментарів:

Дописати коментар