Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

середа, 18 травня 2022 р.

Тематична поличка "Казки мандрують Європою" ✨

Казки народів Європи сповнені власними самобутніми рисами, що відрізняють їх з поміж культурної спадщини інших народів світу. Багато сотень років Європа була розділена на чимало невеликих князівств і держав. Часом одні об’єднувалися, інші розпадалися, що призводило до певної культурної мішанини. Як наслідок, виникали звичаї та традиції, спільні для різних народів.

Так народжувався і казковий епос, який увібрав риси, притаманні водночас кільком європейським народам. Таким чином ми часто можемо чути казки тих чи інших європейських країн зі схожим сюжетом, персонажами та ідеями.

Бібліотекарки молодшого абонементу підготували для маленьких читайликів тематичну поличку із казками європейських народів.

Добірку книг присвятили Дню Європи в Україні, який відзначається щороку у третю суботу травня. Цьогоріч ця подія припадає на 21 травня.

На поличці безліч казок таких країн як: Великобританія, Німеччина, Іспанія, Португалія, Італія, Польща, Швеція, Франція тощо. Цікаві сюжети та герої, але ці історії неодмінно про перемогу добра, щирості, любові й дружби.

Завітайте та оберіть собі збірочку до душі😉

Немає коментарів:

Дописати коментар